[:mk]Со ТФМ до подобри резултати[:]

27 Апр [:mk]Со ТФМ до подобри резултати[:]

[:mk]Fotka 1

Мојата приказна со Fit Family продолжува. По два месеца вежбање со термофизичката метода моето тело е значително позатегнато, метаболизмот ми е подобрен, а по секој тренинг се чувствувам исполнето и енергично.

jelena tfm

Благодарение на разновидните вежби кои ги нуди термофизичката метода и кои таргетираат повеќе групи на мускули на рацете, градите стомакот, грбот, задникот и нозете, го имам намалено процентот на маснотии во моето тело, а ја имам зголемено мускулна маса т.е. моите мускули се видно дефинирани.

Fotka 3

Извор: http://fsquared.mk

Fotka 4

Извор: http://fsquared.mk

Секој тренинг го завршувам со 30 минутно кардио. Кардио тренинзите помагаат во согорувањето на калории и вишокот маснотии, а со тоа придонесуваат за дефинирање на мускулите. Кардиото може да биде приспособено и за оние кои имаат проблеми со коленета или зглобовите. Брзото одење (power walk) или вежбањето на орбитрек го ублажуваат притисокот врз овие осетливи делови од телото.

Fotka 5

Извор: http://fsquared.mk

Не заборавајте дека пред, за време на, и по тренингот вашето тело мора да остане хидрирано. Пијте вода, во помали количини, но почесто!

Јелена

Оваа статија ја пренесуваме во целост од блогот на Јелена.[:]